06 - 21 97 98 20 petra.bodyfullness@gmail.com

We starten in maart weer met Pilatus.
locatie en dagdeel wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

PILATES

Pilates is een Body & Mind methode. Door de basisprincipes toe te passen, zal de focus op je lijf en hoofd zijn, de concentratie zorgt voor de goede uitvoer van de oefeningen. Is dat niet aanwezig, dan heeft het meteen effect op de techniek en de oefening. Na een uur Pilates is je hoofd leeg en lichaam soepel en in balans.

De trainmethode levert je in de eerste plaats diepe spieren op. Die zie je niet meteen verschijnen, ook niet als je hard traint, maar ze hebben wel een actieve functie wat je slanke, strakke lijn betreft. Sommige mensen vergelijken dit met de veters van een schoen: hoe strakker aangetrokken, hoe fijner de schoen. Het zijn ook spieren die, mits goed getraind, veel langer meegaan dan hun oppervlakkiger varianten en dus ook tijdens inactieve periodes –de feestdagen bijvoorbeeld…- sterk blijven. Pilates zal je dus geen extreem zichtbare spieren opleveren –voor een sixpack moet je al heel vergevorderd zijn- maar wel je silhouet shapen zoals geen enkel corrigerend ondergoed dat kan!

Pilates zorgt ook voor evenwicht en flexibiliteit. Die ballerinasplit die al jaren op je bucket list hebt staan? Geef jezelf vier weken en je bent er! Evenwicht is ook één van de meest onderschatte voordelen voor je lijf: het geeft je een sexy postuur, zorgt ervoor  dat je eleganter gaat bewegen én beschermt je tegen kwetsuren –omdat je gewichten en schokken beter over je spieren en gewrichten leert verdelen.