06 - 21 97 98 20 petra.bodyfullness@gmail.com

Trajecten met hypnose & coaching:

 

* Stoppen met roken
* Suikerverslaving

# Stoppen met roken door hypnose

NIETS ZO FIJN ALS OPGELUCHT ZIJN!

De meeste stopmethoden richten zich op het motiveren om te stoppen en het aanleren van allerlei vaardigheden om te stoppen.
In het hypnosetraject pak ik het anders aan en richt me op het verlagen van jouw motivatie om te roken.
Het leuke van stoppen met roken door hypnose is dat je niets verboden wordt. Je mag gerust nog een sigaret opsteken. Alleen je wilt het zelf niet meer. Er vindt dus nauwelijks een gevecht plaats in jezelf of er wordt je gevoelsmatig iets ontnomen. Je bent blij dat je je verslaving hebt doorbroken zodat jij volledig je vrijheid weer terug hebt, net als iedere niet roker.

 

# Suikerverslaving doorbreken met hypnose.

Waarom is het doorbreken van je suikerverslaving zo belangrijk?
Suiker bevat 100% koolhydraten. Koolhydraten worden in ons spijsverteringsstelsel afgebroken tot glucose moleculen. Glucose heeft invloed op de bloedsuikerspiegel, deze gaat daardoor omhoog. Om de bloedsuikerspiegel weer te normaliseren maakt de alvleesklier insuline. Insuline stimuleert niet alleen de opname van glucose door lichaamscellen maar ook de omzetting van glucose in vetweefsel. Suiker maakt dik. Glucose kan ” weggewerkt” worden door veel bewegen. Suiker maakt druk.

Bij regelmatig hoge bloedsuikerspiegels gaat glucose een binding aan met hemoglobine. Hemoglobine in rode bloedlichaampjes is verantwoordelijk voor het zuurstoftransport door het lichaam. Dit zuurstof is nodig voor de energieproduktie in de cellen. Bij versuikerd hemoglobine loopt de zuurstofvervoerscapaciteit terug. Suiker maakt moe. Energie is ook nodig voor regeneratie van het lichaam. Suiker geeft versnelde slijtage.

Suiker heeft invloed op de zuurgraad (pH) in de bloedbaan. het lichaam kan alleen maar goed functioneren bij een neutrale zuurgraad. Dan werken alle enzymatische processen optimaal waardoor functies hun “snelheid” behouden. Suiker “verzuurt” de boel waardoor enzymatische processen teruglopen en alles trager gaat werken, ook hersenfuncties. Suiker verminderd de concentratie en geeft je het gevoel dat je dom bent.

Bovenstaande tekst (waarom is het doorbreken van je suikerverslaving zo belangrijk?) is afkomstig en eigendom van © wetenswijs”  “een frisse kijk op voeding”
zie ook: www.evenwijs.nl

Gouden pillen helpen niet
Hypnose wel!

I am the very very best 🙂

Praktisch:

Hypnosesessies die bedoeld zijn om expliciet verslavingen te doorbreken zitten altijd in een traject. Er zijn namelijk meerdere dingen nodig.

Uit ervaring weet ik dat 2 intensieve hypnose sessies inclusief persoonlijke begeleiding / ondersteuning via whats app en skype (of zoom) alsook het gebruik van Bachremedies (ter extra ondersteuning) meestal voldoende is.
(Zo niet, dan kan er altijd los een extra hypnose sessie bijgeboekt worden. Dit gebeurt altijd in overleg)

De trajecten voor het stoppen met roken alsook de suikerverslaving duren ongeveer bij elkaar een maand en de totale kosten bedragen 695,- per traject per persoon.

Hoe gaat het traject in zijn werk? 

Wanneer je je aanmeld voor dit traject beginnen we gelijk de consultafspraken vast te leggen. Dat is uit praktisch oogpunt fijn omdat agenda’s nogal eens de neiging krijgen vol te lopen. Ook weet je direct waar je aan toe bent.
Voordat je 1e sessie begint krijg je een vragenlijst per mail toegestuurd, die je mag invullen (via google forms) en terugsturen.
Ik ga vervolgens een persoonlijk op maat gemaakte  hypnose sessie voor je maken. De sessies duren ongeveer 2 – 2,5 uur per keer. (inclusief voor en nagesprek)

na de eerste sessie krijg je ook een speciaal op maat gemaakte geluidsbestand (mp3) mee welke je zo vaak als mogelijk dient te beluisteren. (toegestuurd via we transfer, of gebrand op cd) 
Ook krijg je na de 1e sessie natuurgeneeskundige druppels (van de Bachremedies) mee, welke je krachtig ondersteunen in het doorbreken van gewoontepatronen. 

Tussen de 1e en 2e sessie zit ongeveer 2 weken.
In die tussentijd mag je me zo vaak als nodig is whats appen, en soms kunnen we ook even skypen (videobellen)
Uiteraard wel op normale tijden, dus tussen 7.00 – 21.00 uur.

Wanneer het tijd is voor je 2e hypnose sessie is er al een hoop gebeurt. In de 2e sessie gaan we kijken waar je eventueel nog tegenaan loopt, wat je nog moeilijk of lastig vind, en ook bespreken we uiteraard waar jouw vooruitgang al duidelijk merkbaar is.

Voordat je het goed en wel beseft ben je gestopt met roken en /of ben je vrij van de suikerverslaving.
Ze beheersen je leven niet meer en je voelt je zoveel prettiger!
Jij hebt de regie weer over je eigen leven in plaats van dat de suiker of nicotine jouw dagelijkse ritme bepaalden.