06 - 21 97 98 20 petra.bodyfullness@gmail.com

Wat is en doet hypnose? 

Je zult vast al eens op internet iets opgezocht hebben over hypnose. Dat hypnose komt van het griekse woord hypnos dat slaap betekent.

Het zegt echter nog niets over wat er dan gebeurt tijdens een hypnose sessie.

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende vormen van hypnose bestaan:
– Toneelhypnose (ter lering en vermaak, entertainment)
– Medische hypnose (pijnbestrijding, fantoompijn beheersen, allergieën behandelen)
– Therapeutische hypnose (doorbreken van verslavingen en gewoontepatronen, teruggaan naar vorige levens, angsten en fobieën bij kinderen en volwassenen)

Bovenstaande is een globale indeling door mijzelf gemaakt en zal bij elke hypnotherapeut anders zijn.

Alles wat bij ons op de automatische piloot gebeurt is gehypnotiseert. En wees blij dat dat zo is! Stel je voor dat je elke dag opnieuw moest leren praten en lezen, lopen en fietsen. Ons onderbewuste (in krachtige samenwerking met lichaam en geest) klustert dingen die we steeds herhalen. De tijd die het onderbewuste nodig heeft om overtuigingen of handelingen te klusteren ligt tussen de 2 weken en 1 maand.
Vanaf dat moment wordt het opgeslagen in een bepaald gebied in de hersenen waardoor het onderbewuste ons bewuste denken niet meer nodig heeft om het uit te voeren. Of het nu lopen, leren lezen autorijden of overtuigingen hanteren die jouzelf zwaar tekort doen.
Het maakt voor je onderbewuste beslist niet uit welke herhalende gedachtenpatronen jij hebt.
De functie van je onderbewuste is klusteren en het vervolgens feilloos uitvoeren.

Voordat je jezelf allerlei dingen gaat aanpraten wat niet goed aan jezelf zou zijn, vraag ik je vooral te kijken naar de dingen die wel hartstikke goed gaan in je leven! Want ook dat is hypnose!

Dat wat je onderbewuste heeft (aan)geleerd kan het ook weer afleren door er een nieuwe gewoonte voor in de plaats te zetten die jou niet meer tegenwerkt maar juist helpt. Overtuigingen, gewoontes etc die vroeger zeer effectief voor je waren hoeven dat vandaag de dag niet meer te zijn. Je bent namelijk veranderd. Dan kun je begrijpen dat je onderbewuste ook mee wil gaan met de veranderingen.

Je kunt en hoeft gelukkig niet alles wat in je onderbewuste ligt opgeslagen te veranderen. Je zou daar een dagtaak aan hebben en er geen meter mee opschieten.
Begin de dingen waar je last van hebt in je leven aan te pakken en laat de rest lekker met rust!

Hiernaast ( als je op je telefoon leest dan staat het eronder)  zie je dat ik een stukje geciteerd heb uit het boek van Richard Bach “Maria onder hypnose”
Het is een absolute aanrader om aan te schaffen / te lezen via de bieb, om op een prettige en begrijpelijke manier over de kracht van hypnose te lezen.
Het is geschreven in romanvorm en leest prettig.

Hypnose gebruik je o.a voor het doorbreken van (gewoonte) patronen.
Of dat nu verslavings gerelateerd is of te maken heeft met jezelf telkens onbewust boycotten (tegenwerken)
Hypnose is de meest eenvoudige en effectieve methode om de veranderingen die jij wilt te manifesteren.

Uit het boek van Richard Bach:
” Maria onder hypnose” 

Telkens als we denken of zeggen:
Ik ben…
Ik voel.. 
Ik wil…
Ik denk..
Ik zal…
Jij moet….

Dit is…

Telkens als we 1 of ander waardeoordeel afgeven: goed, slecht, juist, onjuist, dik, lelijk, mooi, arm, rijk, waardeloos, betoverend, vreselijk, succesvol…
Is regelrecht hypnose! 

Elke uitspraak die wij doen is geen uitspraak, het is een suggestie, en elk ervan die wij accepteren trekt ons dieper met zich mee. 
Elke suggestie intensiveert zichzelf!

Hypnose is geen mysterie!!
herhaling, herhaling en nog eens herhaling, meer is het niet. 

Praktisch:

Een hypnose sessie duurt ongeveer 1-1,5 uur en kost 85,-
Je kunt voor heel veel dingen de kracht van hypnose inzetten. Mocht je twijfelen neem dan alsjeblieft vrijblijvend contact op.
Wil je je suikerverslaving doorbreken of stoppen met roken door hypnose? dan volg je een traject. (bestaat uit meerdere sessies en middelen) klik hier als je daar meer van wilt lezen.